Намерете дом, който отговаря на Вашия начин на живот

Винарска изба в Pivnitele Birauas в D.O.C Minis, Румъния

1260 m2 4000 m2 10 5
€ 790000
РЕФ. № 6812

Описание на имота

Погледнат отгоре, пейзажът изглежда като много зеленина, осеяна само с три успоредни пътя, пресечени от други два, всички на голямо разстояние един от друг. Между тях има само растителност, а при по-внимателно вглеждане една зона хваща окото със симетрията на редици лози, спретнато подредени в успоредни редове. Малка овощна градина разделя лозето от винарната. На земята достъпът до имота е през червените тухлени колони на портата; поглед надясно - къща с личността на старите и непобедени; гледайки напред, ето лозето в целия му блясък - има 3,13 хектара в сърцето на D.O.C. винарска зона Miniș/ Crișana. Каберне совиньон се отглежда тук в система за устойчиво лозарство (процесът на органично сертифициране на плантацията и виното стартира през 2022 г.). Гроздето е винифицирано като моносорт и избата притежава реколти над десет години от грозде, добито от 35-50 годишни лози.
Виното се произвежда в Бирауаш от 1801 г., по това време под името Domeniile Josef Domany, официален доставчик на императорския двор във Виена, който придоби този статут на K.U.K. Хофлиферант през 1899 г. във Виена. Активен от 2002 г., имотът притежава най-ценната част от тези бивши имоти, три изби и част от бившето винарско имение. Лозата превзема властта не само на определените за нея места, но и около ъглите на къщата, прегръщайки стари дървени капаци, виещи се до стрехите. Заедно с каменните огради, които разделят зоните, и дървените стълбове, които поддържат тежките червени керемидени покриви, вятърът, който духа през тежките гроздове, разказва историята на живот, изпълнен със страст и работа сред природата.
Вината от Miniș са награждавани в Лондон (1862, 1876) и Будапеща (1875, 1884) и не са загубили стойността си дори днес, получавайки награди и средна оценка от 3,8/5 на Vivino. Те имат потенциал за стареене, тъй като отлежават във френски дъбови бъчви; пакетът за продажби включва приблизително 50 000 бутилки премиум бутилирано вино. В допълнение към винарната и необходимото оборудване за вино в имота има и мини дестилерия (котел за колонна дестилация с плочи на Christian Carl), произвеждаща висококачествени дестилирани продукти от вино и кюспе ("Grappa") и специално подсилено вино ( "вино от орехи").
Имотът се продава като бизнес заедно с машини/оборудване за производство/дестилация и преработка на вино (пълният списък се предлага при поискване) и нов пакет за брандиране и електронна търговия (нов уебсайт, интегриран онлайн магазин, лого за ребрандиране, етикети, визитни картички, винена листа и др.), вътрешни договори за търговия на дребно (препродавачи/дистрибутори + специализирани помещения) и външни (Китай). До лозето има две от средата на 19-ти век от общо 380 кв.м., създадени като място за дегустация и релаксация, производствена сграда от 210 кв.м., 200 кв.м. сводести изби плюс покрити тераси и мансарден покрив от прибл. 200 кв.м.

Лозя сертифицирани D.O.C. Мини
- Каберне Совиньон - 12 год. ок. 4800 растения/дка на 3,13 ха
- Овощна градина - ок. 80 броя ябълки, круши, кайсии, сливи и смокини

Ref.№6812

Интересувате се от този имот? Обадете ни се! +359 2 963 24 60

Свържете се с нас

Изпратете запитване и наш консултант ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа..