Намерете дом, който отговаря на Вашия начин на живот

Едно от най-красивите имения в Румъния за продажба

700 m2 2005 m2 10 6
€ 690000
РЕФ. № 6811

Описание на имота

Имението, известно днес с името на втория си собственик, роденият в Тимишоара бизнесмен Кошка, е построено през 19 век от полския Hagianopol. Той продава имота през 1930 г., но времето, изминало оттогава, не го е докоснало; идеално запазен и с млад дух днес доменинът се гордее с нови и атрактивни аксесоари като басейна, отразяващ небето.
 
Защитена от пояс от храстовидни дървета, стратегически разположени на границата на имота, основната сграда е бяла, светла и топла под своя червеникав нов тухлен покрив. Интериорът запазва светлината и асоциира белите стени с много дърво - декоративни греди на тавана, стари мебели, дърводелство. В едната стая високите полуколони са изрисувани с цветя в есенни ръждиви цветове, очертаващи хроматичен лайтмотив. Спалните са щедри, нежно доминирани от топлината на дървото; кафявите теракотени печки запазват селския характер на цялото имение. Прекрасна кахлена печка в синьо и бяло е съпротивата на всекидневната.

Площта от над два хектара включва 4 сгради със собствен централен офис и различни пристройки и съоръжения. На първо място, имението се откроява със застроена площ от 306 квадратни метра, разпределени в 6 стаи, хол, 4 бани, кухня, мазе, веранда, тераса с градина и басейн. Второстепенната къща е със застроена площ от 238 кв.м - 4 стаи, хол, кухня, баня, вътрешен гараж, външна тераса и закрита с полукръгла форма и големи прозорци, от които се открива страхотна гледка към долината. над който се намира имотът. Отделно намираме още една сграда - бивш склад частично обзаведен като апартамент с около 60 полезни квадратни метра с 2 спални, баня и кухня. Голяма част от тази сграда обаче стои празна и чака своето предназначение. И трите сгради разполагат освен с посочените площи и с високи мансарди по цялата повърхност на партерния етаж, които по желание на бъдещия собственик могат да бъдат преустроени в полезни помещения. Специална сграда, присъстваща на земята, е бившата благородническа винарска изба; има РЗП 218 кв.м и е изградена на три подземни нива. В миналото тези помещения са имали промишлена употреба като мини фабрика за млечни продукти, но могат да се използват отново самостоятелно или като места за събития. Овощната градина около имота е с повече от 300 плодни дръвчета, които радват гостите и превръщат есенните празненства в двора на имението в истински празници.
 
Замислено някога като място за настаняване на туристи, интересуващи се от южната част на страната (Букурещ и Плоещ са на 60 км, Търговище на 20 км и Питещ на 40 км), имението приема своите гости като място за отдих и събития, но също толкова добре може подкрепа за преустройство с акцент върху неговия селскостопански или овощен потенциал. Или, защо не, може да се превърне във ваканционен имот, където богатата история и красотата на простата архитектура се преплитат с удобствата, необходими за комфорта на съвременния живот.

Ref.№6811

Интересувате се от този имот? Обадете ни се! +359 2 963 24 60

Свържете се с нас

Изпратете запитване и наш консултант ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа..

Подобни оферти