Намерете дом, който отговаря на Вашия начин на живот

Великолепна вила във викториански стил на езерото Комо

1800 m2 11 6 1⁄2
По запитване
РЕФ. № 6671

Описание на имота

Villa Olivetta, наистина уникален имот за своя архитектурен стил и за историята, с която е свързана, се намира в Menaggio, в една от най-големите и престижни зони на езерото Комо.
Полуостров Беладжо е пред вилата, а Варена е от другата страна. Вилата е собственост на едно и също семейство от шестдесет години и оттогава това е първият път, когато е на пазара.
Основната вила е построена във викториански стил през втората половина на 19-ти век от инженера Херман Милиус, роден в Лондон през 1822 г., който сам проектира вилата. Общата площ на имота е приблизително 1800 кв. м, които включват основната вила, другите две вили (Casa a Lago и Casa Alta), Dependance и Rustico. Имотът включва още док, яхтено пристанище, оранжерия и други малки складове. Към това се добавят 13 000 кв. м частен парк, перфектно обгрижван от експерти градинари. Елемент от особено значение и уникалност произтича от факта, че вилата разполага с над 320 линейни метра езерно крайбрежие, откъдето можете наистина да се насладите на красотата на езерото от привилегирована локация. Основната вила, с над 600 кв. м жилищна площ, е разположена на три етажа и се състои от голям сутерен, тераси, веранда и двор със спираща дъха гледка към езерото. Всеки сантиметър от вилата съдържа своята история: от големите челюсти от китова кост, които украсяват входа (реликви от известния риболов на г-н Майлъс), до възхитителната съседна библиотека на езерото, която съхранява уникални предмети и вълнуващи истории, като например писания за семейни пътувания с лодка и много ценна колекция от Punch, най-известното английско сатирично списание, датиращо от 1841 г. Огромната трапезария и всекидневната заемат останалата част от приземния етаж, за да направят място за 11-те спални с изглед към езерото. Излизайки от главната вила, пресичайки парка, пристигате до прекрасния плувен басейн край езерото, заобиколен от вековни дървета, където се намира пристройката. В огромния парк с изглед към езерото се помещават две други жилищни сгради: Casa a Lago, с площ от почти 200 квадратни метра, Casa Alta, която стои на върха на хълма, Rustico и поетична оранжерия. Продължавайки разходката в парка, най-накрая пристигаме на прекрасния док.

Ref.№6671


 

  • Лукс
  • Обзаведен
  • С гараж
  • С паркинг
Интересувате се от този имот? Обадете ни се! +359 2 963 24 60

Свържете се с нас

Изпратете запитване и наш консултант ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа..