Намерете дом, който отговаря на Вашия начин на живот

Многофамилна бутикова жилищна сграда, кв. Бояна

град София, Бояна
1416 m2
Цени: 284900 - 489900
Квадратури: 129 - 217
Цени на м2: 1900 - 2300
Брой имоти в комплекса: 5
Свободни за продажба: 5
Планирано завършване: 2024
По запитване
РЕФ. № 6453
MAP

Описание на имота

BULGARIA SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY ви представя нов проект в един от най-престижните южни  квартали на столицата – кв. „Бояна“. 

Малка бутикова сграда с 5 ексклузивни  апартамента, отличаващи се с функционални и добре  обмислени разпределения с просторни и слънчеви  пространства, които ще донесат максимален комфорт  и уют на бъдещите им обитатели. Архитектурата на  сградата залага на прави форми с класически и  изчистени  детайли  по фасадата с елементи от  камък  и метал, а качеството на влаганите материали ще  задоволи и най-взискателните клиенти.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ИМОТА:

Многофамилна пет етажна жилищна сграда от 5 апартамента – по един на всеки етаж. Сградата се състои от два входа, които ще се  построят поетапно. Архитектурата на сградата залага на прави форми с  класически и изчистени детайли по фасадата с елементи от камък и  желязо.
В продажба са два тристайни и три четиристайни апартаменти с функционални разпределения и благоприятни изложения. Имотът на първи жилищен етаж разполага със собствен двор. Паркирането е решено с гаражи и открити паркоместа.
Във  входните пространства и на двете секции са обособени фоайета с  помещение за портиер. Комплексът е отделен от прилежащите улици и  съседните имоти с ограда и е предвиден контрол на достъпа.

ТЕХНОЛОГИЯ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ И СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ

Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонна. Проектът е  разработен съгласно изискванията на действащата нормативна уредба.В проекта са заложени неносещи вътрешни и външни тухлени стени.

Довършителни работи 

АПАРТАМЕНТИ

Под:

За апартаменти – циментова  шумоизолационна подложка.
За тераси – висок клас плочки.

Фасада:

Комбинирана фасада от естествен камък и висок клас минерална мазилка.

Стени:
Тавани - гипсова мазилка.
Санитарни помещения.
Под – циментова замазка.
Стени и тавани – вароциментова мазилка.
Врати – блиндирани входни врати със секретна брава.
Дограма – съвременни високотехнологични прозорци и врати с  голяма конструктивна широчина, 6-камерна профилна система,  троен стъклопакет и три гумени уплътнения, които гарантират отлична  звукова и термоизолация.

ОБЩИ ЧАСТИ

Под – циментова замазка и завършваща настилка от гранит (или друг  вид камък)
Стени и тавани – гипсова мазилка с крайно покритие латекс
Стълбище – стъпала от гранит или друга завършваща настилка (вид камък или плочки); луксозен лазерно изрязан стълбищен парапет по  архитектурен детайл
Асансьор – проектиран по европейски стандарт, високо  технологичен, с индивидуален дизайн на кабината и компоненти с европейски произход от доказал се производител на пазара;  асансьорът ще обслужва всички етажи (от сутерена до последния  етаж)

СУТЕРЕН

Под – настилка от шлайфан бетон
Стени – преградните стени в зависимост от предназначението им са с  дебелина 12см или 25см; покритие – гипсова мазилка
Таван – готова стоманобетонна плоча
Врати – монтирани гаражни врати на самостоятелните гаражи

ПОКРИВИ

На всички покриви (използваеми и неизползваеми) ще бъдат изпълнени  топлоизолация XPS, пароизолация и два пласта битумна хидроизолация

ИНСТАЛАЦИИ

•    Водопровод
Водопроводната инсталация ще бъде изградена от полипропиленови тръби, до „тапа“, без монтирана санитария. Измерването на изразходваната вода  ще се отчита чрез монтирани вертикални абонатни водомерни възли за  студена  вода във всеки апартамент.  Във всеки апартамент  ще бъдатдоставени и монтирани водомери срадиомодул, позволяващи  дистанционно отчитане на водата.

•    Канализация
Битова канализация – предвидени са вертикални клонове и етажни  отводнителни клонове от PVC тръби, както и хоризонтално отклонение  към всеки отделен имот
Отводнителна инсталация –  отводняването на  покривите ще  се осъществява чрез външни водосточни PVC тръби; балконите и терасите  ще се отводняват чрез подови сифони със странично оттичане.

ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИЯ

За захранването на самостоятелните обекти е предвидено ГРТ в специално предвидена ниша до входа на сградата, на кота 0.00м. В него ще бъдат  монтирани двойнотарифни, монофазни/ трифазни електромери.
Предвидени са самостоятелни ел. табла за всеки апартамент, всеки  самостоятелен гараж и за асансьора. За общите части (охрана, фоайе,  стълбище, етажни площадки) е предвиден отделен извод на ГРТ, поле „Общи нужди“, което обслужва звънци, домофони, стълбищно осветление,  осветление асансьор, контакти, радиатори, воронки и др.
Във всеки самостоятелен обект ще бъдат монтирани ключове, контакти и  изводи за осветителни тела /по проект/. В общите части на сградата, както и по терасите на апартаментите, ще бъдат монтирани и осветителни тела..
Телефонна, телевизионна, информационна и звънчево – домофонна  инсталация.
Предвидени са телевизионни контакти и излази за интернет мрежа в  дневните на всеки апартамент /ако е заложено в проекта – и в някои  спални/, както и в помещението за охрана.
При главния вход на сградата ще бъде инсталиран на общ фронтален  панел домофонен говорител със звънчеви бутони, а във всеки апартамент(включително и в помещението за охрана) ще бъде монтиран видеофон (с дисплей, предаващ сигнала от камерата на общия фронтален панел) с  бутон за отваряне на входната врата на сградата.
Допълнително, всички апартаменти ще са окабелени за СОТ, което ще  даде възможност на бъдещите обитатели на сградата лесно и бързо да се  включат към фирма, предлагаща тези услуги.
В сутерена е предвидена пожароизвестителна инсталация.

ОТОПЛЕНИЕ И ВЕНТИЛАЦИЯ

Топлозахранването на  сградата  ще  бъде осигурено  от централна отоплителна инсталация на газ. Апартаментите ще се издават с изпълнена  инсталация без радиатори и газови котли /закупуват се от клиента/.  
Във всички апартаменти ще бъдат заложени изводи за климатици.  Проектирана е ефективна вентилационна система за подземния гараж.
В  санитарните  възли е  предвидена  вентилация посредством  битови вентилатори с обратна клапа, които ще изхвърлят въздуха във вертикални  вентилационни клонове, излизащи на покрива. В кухненските боксове е  осигурена възможност за вентилация чрез въздуховоди, минаващи през  зидани комини с излаз над покрива на сградата. Всички въздуховоди ще  бъдат с висок клас на реакция на огън и огнеустойчивост съгласно  нормативните изисквания.

БЛАГОУСТРОЙСТВО

Предвижда се засаждането на широколистни дървета и храсти, както и  декоративна трева, като са взети под внимание локалните климатични и почвени условия. В двора са оформени кътове за отдих – пейки и беседка.  По периферията на имота ще бъде засадена богата дървесно-храстова  растителност, както и жив плет на височина 60-80 см, изпълняващ шумова и  прахова изолация и естествена „зелена преграда“ от съседните имоти и  улици. Със „зелени огради“ са сепарирани и терасите към партерните  жилища. Вертикална планировка – по проект.

ЛОКАЦИЯ НА ИМОТА:

Сградата се намира в затворен комплекс в  непосредствена близост до резиденция „Бояна“. В района се намират  предимно нови, нискоетажни сгради с добре оформени дворни  пространства. Тази част на квартала предлага тишина и спокойствие, чист въздух , както  и чудесна панорама към Витоша. В същото време, близостта на локацията  до възловият бул. „Ал. Пушкин“ и бързия достъп до ул. „Околовръстен път“,  осигурява на жителите добра комуникация с различни точки на града,  включително и центъра.

Срокове за изпълнение на сградата:

Откриване на строителна площадка – януари, 2023 г.
Акт 14 – юни, 2023 г.
Акт 15 – юли, 2024 г.

Ако и Вие искате да живеете на спокойно и красиво  място без да се лишавате от удобствата на градската  среда, то тук ще намерите Вашият мечтан дом!

Ref№6453

  • Лукс
  • Необзаведен
  • С паркинг
  • В строеж

Свържете се с нас

Изпратете запитване и наш консултант ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа..

Подобни оферти

Ексклузивно Видео Цяла сграда
Ново Цяла сграда
Цяла сграда
Съвременният образ на затворен жилищен комплекс с удобства и... град София, Кръстова вада
40209 m2
По запитване
Цяла сграда
Жилищен комплекс съчетаващ удобствата на големия град сред... град София, в.з.Малинова долина
12600 m2 21000 m2
По запитване