Намерете дом, който отговаря на Вашия начин на живот

Великолепна хижа на ски пистите в Пояна Брашов, Румъния

700 m2 2300 m2 10 6
€ 1 290 000
РЕФ. № 6808

Описание на имота

Представете си бягство през уикенда у дома, в Пояна Брашов. Започва със сутрешна светлина, която лениво се филтрира през миглите; стените на спалните са покрити с дърво, което прави светлината да изглежда като течен мед. Закуската се сервира през лятото на просторния балкон, който обгражда къщата - кафето подобрява зрителната острота, а планините отпред се отличават в десетки нюанси и нюанси на ярко зелено. Няколко кроасана с мак и ванилия от добра пекарна поставят усмивката на мястото й дори през зимата, когато огънят пази студа, но не и тръпката - Пояна Брашов е най-добрата дестинация за снежни спортове.
Курортът е разположен в подножието на Поставарул на надморска височина от 1030 м и предизвиква преходи в планината през прохладата на лятото, шеметния месинг на есенните листа и скърцането на снега под ботушите през зимата. Това със сигурност е мястото, където концепции като бърнаут изчезват във въздуха. Активната почивка сред силно богатия на озон въздух има терапевтичен ефект дори когато разходката означава просто търсене на гъби или къпини в гората, пикник на пасище или четене на поляна. Планинските маршрути Cristianul Mare и Pietrele lui Solomon започват точно от Poiana Brașov; обаче кабинковият лифт и ски лифтът ви позволяват да се насладите на пейзажите с минимални усилия. Пояна означава не само природни зони, но и модерна инфраструктура, подходяща за очакванията на днешния турист - като първокласна дестинация, курортът се радва на оживен живот в своите ресторанти, хотели с отопляеми басейни и атрактивни клубове, в допълнение към опции като център за конна езда и туристическа кошара. Пояна Брашов успява без усилие да запази имиджа си на най-известното, атрактивно и завиждано планинско място за почивка в страната.
След цял ден на една или повече от деветте писти (ски е официално документирано тук от 1895 г.) гледката на сребристите ели, които пазят входа на къщата, е радост за окото и обещание за пълна релаксация в сауната. Огънят гори в камините, чаят клокочи в самовара и приятели започват да се събират на дълга маса, която обещава незабравимо празненство.
Имотът е предефиниране на лукса в планински план, в който естествени материали като дърво, камък, вълна и козина канят природата вътре и създават спокойна атмосфера, подобна на ловна вила. В цветово отношение интериорът е доминиран от мекотата на масивните дървени трупи, които покриват стените, малки акценти от алено-червено, дискретно сочещи върху мушкато или килими с традиционни мотиви. Пространствата са големи, с обеми, които участват в състоянието на релаксация, а прозорците гледат към внимателно поддържани зелени площи. Къщата е добре интегрирана в пейзажа, както хроматично, така и обемно. Периметърът на градината му е интелигентно ограничен от висока растителност, като по този начин се получава успокояваща гледка за очите, но също и интимност. Освен това имотът се намира в район с ниска плътност, който предлага ниско ниво на визуален и слухов стрес.
Петте спални със самостоятелна баня го правят подходящо за разширено семейство или групи, с използваема застроена площ от 600 квадратни метра (общо десет стаи), осигуряващи пространство и уединение за всеки. Къщата е построена през 2008 г. и интериорният дизайн позволява лесно преукрасяване, което придава по-личен щрих. Имотът може да се използва като ваканционен дом, но и като дългосрочно убежище, далеч от шумния град, прашен до степен на обезводняване през лятото или доминиран от кал и бетон през зимата.

Неща за правене в района:

• Местна гастрономия - опитайте ишлера, бисквитка с орехи и шоколад, предлагана в безброй варианти, предлагани от ресторантите в Брашов.

• Средновековната крепост Ръшнов, една от най-добре запазените и реставрирани селски крепости в Трансилвания. Именно тук са заснети известни филмови сцени ("Безсмъртните", "Dacii", "Mihai Viteazul" или "Columna", но също и носителят на "Оскар" "Cold Mountain", с участието на Джуд Лоу и Никол Кидман).

• Укрепена църква Prejmer, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, на 700 години, първата отбранителна линия срещу атаките на турците, идващи през прохода Buzău (не пропускайте органа на смъртта). Бонус – отидете преди Великия пост, за да се насладите на фашинг, фестивала на палачинките, специфичен за това село.

Ref.№6808

Интересувате се от този имот? Обадете ни се! +359 2 963 24 60

Свържете се с нас

Изпратете запитване и наш консултант ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа..

Подобни оферти