Намерете дом, който отговаря на Вашия начин на живот

Автентична самостоятелна къща с чаровен двор в Стария град на Пловдив

град Пловдив, Старият град
300 m2 420 m2 4 2
€ 600 000
РЕФ. № 7126

Описание на имота

BULGARIA SOTHEBY’S INTERNATIONAL REALTY представя на Вашето внимание  антична самостоятелна къща, построена върху римски останки, с прекрасен озеленен двор в централна част на Стария град на гр. Пловдив. 

Състоянието на имота е много добро, подходящо за пребиваване и живеене, както и за развитие на дейност. 

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ИМОТА:

Къщата се състои от три нива: полусутерен, първи и втори етаж, които са идентични, като всеки етаж е с площ от 100 кв. м.  

Първо ниво: коридор, оборудвана кухня с домакински уреди и трапезария, всекидневна, в която се намира красива камина, спалня, втора спалня/кабинет, баня с тоалетна. От този етаж се разкриват спиращи дъха гледки към знаковото тепе на Альоша и към града. 

Второ ниво: коридор, оборудвана кухня с трапезария, просторна всекидневна част, спалня, коридор и баня с тоалетна. 

Полусутерен: слизайки надолу по камененно стълбище се разкрива голямо помещение, от което ясно се виждат стабилните каменни основи на къщата и се разкриват древнотракийски останки, напомнящи за хилядолетната история на стария град Филипопол. 

Към къщата се влиза през тържествен портал, който разкрива очарователен двор, озеленен с растителност, в близост до която се намира барбекю зона. 

ЛОКАЦИЯ НА ИМОТА:

Къщата е разположена на най-известната улица в античния град Пловдив - ул. Съборна, която води до върха на Небет тебе, върху който се намират останки от първото праисторическо селище на Трихълмието на Пловдив. Селището възниква през каменно-медната епоха (IV хилядолетие пр.н.е.) и е обитавано без прекъсване оттогава до наши дни, поради което е смятано за началния етап от развитието на Пловдив. 

През 342 година пр.н.е. селището е завладяно от македонския цар Филип II, който му дава своето име – Филипополис – използвано в различни варианти и до днес. По време на македонското управление и в последвалата Елинистическа епоха Филипополис е превърнат в град и един от важните центрове на Тракия. 

Този древен имот ще ви докосне до историята на гр. Пловдив и ще ви вдъхнови за изграждането на нови компоненти, които да продължат историята и оставят следа след години. 

Ref.№7126
 

  • Обзаведен

Свържете се с нас

Изпратете запитване и наш консултант ще се свържем с Вас в рамките на 24 часа..